hosszuszoru

Honlap

 Miért?

Falka

Kincsestáram

Eladó 

Várható

Szívtipró

Dönci

Történetek 

 

 

 

 

 

   

 

 

 Standard

Pofa: csak egészen enyhén kerekded, nem kiálló.

Koponya: a fülektôl az orrhegyig lassan és egyenletesen keskenyedik, nem túl kifejezett stoppal. A koponya kb. fele a teljes fejhossznak. Az állkapcsok erôsek és jól fejlettek.

A kanoknál a szélesség nagyobb, míg a szukáknál a hosszúság.

Arc orr rész: erôteljes, az ajkak feszesek, tiszták, lebernyeg nélküliek és jól záródnak. Az arc orr rész felsôrésze egyenes, és majdnem párhuzamos a homlokkal.

Szem: Közepesnél kicsit nagyobb, mandula formájú, kissé ferde, nem kidülledô. Színe lehetôleg sötét legyen. Kicsit lehet világosabb, ha nem töri meg a Kutya harmóniáját, és tekintete elevenséget, értelmet, magabiztosságot fejez ki.

Fül: Közép nagy, feszes bôrû, alapján széles, magas tûzésû, felálló, majdnem párhuzamos és nem befelé forduló hegyes elôre álló fülkagylóval.

Száj: Az állkapcsok erôteljesek, fogazata ép, erôs, és hiánytalan, 42 fognak kell lennie ollós harapással. Azaz felsô metszôfogai az alsó metszôfogak elôtt ülnek, s így ollószerûen érintkeznek egymással. A szájszél sötét legyen.

Nyak: Középhosszú, erôs, jól izmolt, mentes a lebernyegtôl a torok tájékán mutatkozó bôrredôktôl. Izgalmi állapotban felemeli, gyors ügetés közben leereszti.

Elülsô végtagok: A lapocka hosszú, ferde állású, laposan illeszkedik a törzshöz. Az alkar minden oldalról nézve egyenes. Erôs és jól izmolt.

Hátulsó végtagok: A combok szélesek és jól izmoltak, a csánk erôs és feszes.

Orr: Az orrtükör jól pigmentált, de évszaktól függôen foltok megjelenhetnek.

Törzs: A törzshosszúság felülmúlja a marmagasságot.

A mellkas mély, de nem túl széles. A has mérsékelten felhúzódó és szilárd. A hát egyenes, jól fejlett, nem túl hosszú. A mar legyen hosszú és magas, s enyhe átmenettel csatlakozzék a háthoz, anélkül, hogy annak vonalát megtörné.

Ágyék legyen széles, erôs, jól izmolt. A far hosszú, enyhén lejtôs.

Mancs: Kerekded a lábujjak jól zártak és íveltek. A karmok rövidek és erôsek. Színük sötét. A talppárna kemény és elnyûhetetlen.

Farok: Sûrû zászlós legalább a csánkig érjen. Nyugalmi állapotban enyhén ívelten hordja. Különben lelógó és jól beépül a farba. Soha nem tartja oldalra vagy a hátvonal fölé.

Magassága: Kanoknál 60–65 cm, szukáknál 55–60 cm.

Szín: Egyszínû fehér, foltok nélkül. Évszaktól függôen fülcsúcson, farkvégen és a hát középvonalában egy kevés vadszín feltûnhet.

Szôrzet: Két fajta szôrtípust különböztetünk meg: – sima félhosszú – sima hosszú. Mindkét típusnál fontos a sûrû alj szôrzet.

Sima félhosszú: A fedôszôr lehetôleg tömör, a szôrszálak egyenesek, durvák és szorosan simulnak. A fej, beleértve a fül oldalait a lábak elülsô részei és a mancsok szôrzete rövidebb. A nyak hosszabban és dúsabban szôrözött, úgyszintén a lábak hátulsó részei, egészen a lábközépig. A combokon pedig a szôrzet ún. nadrágot formál. A szôr hossza különbözô, sok átmeneti forma található ezeken belül is.

Sima hosszú: Az egyenes szôrök hosszabbak, nem simulnak szorosan a testhez. A fül belsejében, a fül mögött, az alkar hátulsó részén és fôleg a lágyékban a szôr különösen hosszú. Fülpamacsot, zászlót képeznek a könyöktôl az elülsô lábközépig. A nadrág a combokon hosszú és tömör. A farok dús, alsó részén zászlós.

vissza

 

 Svájci fehér juhászkutyám

Fedezőkanok

 Macho

Aktuális

Érdekes

Weboldalak

Albumok

Gyerekekkel

Humor

Derűre ború

  

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatottság
Indulás: 2009-09-10
 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!