hosszuszoru

Honlap

 Miért?

Falka

Kincsestáram

Eladó 

Várható

Szívtipró

Dönci

Történetek 

 

 

 

 

 

   

 

 

 Standard

Pofa: csak egészen enyhén kerekded, nem kiálló.

Koponya: a fülektôl az orrhegyig lassan és egyenletesen keskenyedik, nem túl kifejezett stoppal. A koponya kb. fele a teljes fejhossznak. Az állkapcsok erôsek és jól fejlettek.

A kanoknál a szélesség nagyobb, míg a szukáknál a hosszúság.

Arc orr rész: erôteljes, az ajkak feszesek, tiszták, lebernyeg nélküliek és jól záródnak. Az arc orr rész felsôrésze egyenes, és majdnem párhuzamos a homlokkal.

Szem: Közepesnél kicsit nagyobb, mandula formájú, kissé ferde, nem kidülledô. Színe lehetôleg sötét legyen. Kicsit lehet világosabb, ha nem töri meg a Kutya harmóniáját, és tekintete elevenséget, értelmet, magabiztosságot fejez ki.

Fül: Közép nagy, feszes bôrû, alapján széles, magas tûzésû, felálló, majdnem párhuzamos és nem befelé forduló hegyes elôre álló fülkagylóval.

Száj: Az állkapcsok erôteljesek, fogazata ép, erôs, és hiánytalan, 42 fognak kell lennie ollós harapással. Azaz felsô metszôfogai az alsó metszôfogak elôtt ülnek, s így ollószerûen érintkeznek egymással. A szájszél sötét legyen.

Nyak: Középhosszú, erôs, jól izmolt, mentes a lebernyegtôl a torok tájékán mutatkozó bôrredôktôl. Izgalmi állapotban felemeli, gyors ügetés közben leereszti.

Elülsô végtagok: A lapocka hosszú, ferde állású, laposan illeszkedik a törzshöz. Az alkar minden oldalról nézve egyenes. Erôs és jól izmolt.

Hátulsó végtagok: A combok szélesek és jól izmoltak, a csánk erôs és feszes.

Orr: Az orrtükör jól pigmentált, de évszaktól függôen foltok megjelenhetnek.

Törzs: A törzshosszúság felülmúlja a marmagasságot.

A mellkas mély, de nem túl széles. A has mérsékelten felhúzódó és szilárd. A hát egyenes, jól fejlett, nem túl hosszú. A mar legyen hosszú és magas, s enyhe átmenettel csatlakozzék a háthoz, anélkül, hogy annak vonalát megtörné.

Ágyék legyen széles, erôs, jól izmolt. A far hosszú, enyhén lejtôs.

Mancs: Kerekded a lábujjak jól zártak és íveltek. A karmok rövidek és erôsek. Színük sötét. A talppárna kemény és elnyûhetetlen.

Farok: Sûrû zászlós legalább a csánkig érjen. Nyugalmi állapotban enyhén ívelten hordja. Különben lelógó és jól beépül a farba. Soha nem tartja oldalra vagy a hátvonal fölé.

Magassága: Kanoknál 60–65 cm, szukáknál 55–60 cm.

Szín: Egyszínû fehér, foltok nélkül. Évszaktól függôen fülcsúcson, farkvégen és a hát középvonalában egy kevés vadszín feltûnhet.

Szôrzet: Két fajta szôrtípust különböztetünk meg: – sima félhosszú – sima hosszú. Mindkét típusnál fontos a sûrû alj szôrzet.

Sima félhosszú: A fedôszôr lehetôleg tömör, a szôrszálak egyenesek, durvák és szorosan simulnak. A fej, beleértve a fül oldalait a lábak elülsô részei és a mancsok szôrzete rövidebb. A nyak hosszabban és dúsabban szôrözött, úgyszintén a lábak hátulsó részei, egészen a lábközépig. A combokon pedig a szôrzet ún. nadrágot formál. A szôr hossza különbözô, sok átmeneti forma található ezeken belül is.

Sima hosszú: Az egyenes szôrök hosszabbak, nem simulnak szorosan a testhez. A fül belsejében, a fül mögött, az alkar hátulsó részén és fôleg a lágyékban a szôr különösen hosszú. Fülpamacsot, zászlót képeznek a könyöktôl az elülsô lábközépig. A nadrág a combokon hosszú és tömör. A farok dús, alsó részén zászlós.

vissza

 

 Svájci fehér juhászkutyám

Fedezőkanok

 Macho

Aktuális

Érdekes

Weboldalak

Albumok

Gyerekekkel

Humor

Derűre ború

  

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatottság
Indulás: 2009-09-10
 

A legfrissebb információk az új Haikyuu!! movie-ról itt olvasható! Anime Odyssey!    *****    Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.